miercuri, 7 decembrie 2011

Timpul

În jurul nostru sunt oameni buni,  noi, roboţi, prieteni, colegi, profitori, inteligenţi, îndrăgostiți, oameni-galbeni, roşii, verzi, albaştri...
TU îţi bei ceaiul, deschizi geamul, umbli dezbrăcat prin cameră, îi mai dai şi un sms pentru un zîmbet, te simţi bine.Dar... e suficient un vînt rece din partea unui suflet,si sîrma se clatină, îţi pierzi echilibrul. În mod normal ar trebui să cazi în acel moment.                        
            Însă, acele cîteva secunde se transpun într-o veşnicie sufletească. 
Te chinui. Îţi rozi unghiile. Creierul ţi se roade de la atîta gîndit şi răzgîndit: ce n-am făcut bine? Ei te acuză. Gata, gata...aproape simţi cum obrazul atinge pămîntul îngheţat de atîtea minciuni omeneşti. Iar te gîndeşti:" încă un pic şi nu mai sunt. Voi fi: a fost."
Apoi te autoîncurajezi: "Ce prostie!
Trebuie de trăit...(mh, cu si telefonul sună în acea veşnicie de chin. Îţi zice maxim 3 cuvinte. Devine cald şi sigur.  Echilibru.Risc să mă îndrăgostesc...
Azi tu iti traiesti o zi simpla. Miine mergi ca de obicei la scoala. Ieri ai fost la plimbare in parc.Ai cumparat piine. Ai cumparat apa. Iesi la un suc. Te ascunzi de prof' la scoala. Iubesti. Te certi. Dansezi. Iar te certi. Te indragostesti. Te treadeaza. Tradezi. Iar iubesti.
                                              
Vorbesti la telefon. Suferi. Iubesti.
Cind faci toate astea nu te gindesti ca miine ai putea sa nu mai fii.
NU vei zimbi. NU vei iubi!
Pretuiesti viata?
Majoritatea oamenilor se pling ca vrea asta si nu cealalta, care are 100$ si nu100000$.Ca-i Verde si nu-i Rosu.Ca-i român si nu-i american.
Foarte putin pretuiesc momentul ca anume acum a fost incalzit de soare, ca anume acum a zimbit, anume acum a fost sarutat, anume acum mama l-a sunat, anume acum a citit o carte.Intelegi cit de scumpa-i viata cind pierzi pe cineva drag si suferi. NU percepi fenomenul ca OMUL NU MAI EXSITA. SI te intrebi: de ce? cum naiba sa fie asa?Cum sa nu ajungi sa vezi soarele de miine?!  
                                       Oamenii sufera ca tu nu esti. -Sufer-Sufera-Sufera.
       Ai grija sa existi pentru mine, pentru oamenii care te iubesc.
Pretuieste viata asta!!!

Iar tu , tu o intrebi de ce te iubeste ! simplu . . te iubeste , si atat ! pentru toate momentele cu tine .. pentru fiecare zi in care ai facut`o sa zambeasca , pentru fiecare imbratisare , pentru fiecare " te iubesc " . pentru fiecare moment de al tau de gelozie . . .pentru fiecare zi când din " puiu " si " iubi " n`o mai scoteai ! pentru fiecare lacrima pe care ai sters`o de pe obrazul ei , pentru fiecare clipa in care ii spuneai ca e frumoasa , pentru ziua in care te-o pupat pentru prima oara , iar tu , ai râmas surprins !

5 comentarii:

 1. Fie ca magia acestei sarbatori, a nasterii Mantuitorului sa va aduca multa pace, caldura sufleteasca si bucurie. Hristos s-a nascut! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cu ocazia sarbatorilor iti doresc in suflet pace, in inima iubire, in casa belsug, in timp sanatate, in viata fericire.Craciun fericit.

  RăspundețiȘtergere
 3. Hai sa simtim ziua de azi..Craciun fericit!!:)

  RăspundețiȘtergere
 4. merci foarte mult voua ,deasemenea un craciun cit mai fericit :*

  RăspundețiȘtergere